Jaarverslag 2014

Wij hebben in het jaar 2014 verschillende herdenkingsritten gereden.

De eerste was begin januari. Er werd een rit gereden vanuit Ulicoten door verschillende dorpjes en over de vele zand- en bospaden die in dit gebied nog vrij toegankelijk zijn. We kwamen hierbij langs diverse monumenten die herinneren aan de gebeurtenissen in de 2e WO.

Drie weken later was de Ardennenrit, een herdenkingsrit aan het Ardennenoffensief. Door de vereniging KTR werden bloemen gelegd bij de monumenten en/of herdenkingsplaatsen waar de tocht langs kwam.

Het grootste evenement van dit jaar was de 70e herdenking van D-day in Normandië. Met 6 voertuigen, familie en vrienden zijn we hierbij aanwezig geweest. In heel de kusstreek waren officiële herdenkingen waarbij veel veteranen en regeringsleiders uit o.a. Engeland, Amerika, Canada en Nederland aanwezig waren.

De laatste herdenkingsrit was eind oktober in Zeeland waar de slag om de Schelde werd herdacht. We reden daar van Colijnsplaat naar Bergen op Zoom. In Colijnsplaat werd eerst een officiële herdenking gehouden waarna we door diverse dorpen reden. Onderweg werd nogmaals gestopt bij een monument waar een toespraak werd gehouden en bloemen gelegd. Het einde van de rit was Bergen op Zoom. In het centrum was een plechtigheid bij een monument waar meerdere veteranen bij aanwezig waren. Heel veel mensen stonden langs de route die enthousiast zwaaiden naar de “bevrijders”.

De gehandicaptenrit was ook dit jaar weer een groot succes. Onder begeleiding van een politiemotor en 12 verkeersregelaars hebben we met 30 auto’s 175 passagiers vervoerd, 65 mensen met een beperking samen met hun ouders, broertjes, zusjes of begeleiders.

Om 10.45 uur zijn we vertrokken vanaf de Rivierdijk 642 in Hardinxveld-Giessendam naar het Da Vinci College in Gorinchem. Hier was door de leerlingen van de opleiding Helpende Welzijn een prima verzorgde lucht klaar gemaakt. Hierna zijn we doorgereden naar  Nesciofarm van familie van den Berg in Bleskensgraaf. Hier zijn we gestopt en hebben we koffie, thee of fris gedronken met een lekkere plak cake. Er was ook gelegenheid om elkaar te ontmoeten. Het laatste deel ging via Sliedrecht weer terug naar Hardinxveld-Giessendam waar de ijscokar uit Wijngaarden ons opwachtte met een overheerlijk boerderijijsje. Alle gasten kregen een sleutelhanger mee met een prachtige foto van een legerauto erop.

Deze dag wordt mogelijk gemaakt door het Fonds Verstandelijk gehandicapten en vele sponsors.

In de maanden april werd onze Daf 153 diverse keren uitgeleend om ritjes te rijden tijdens rommelmarkten of verkopingen. De opbrengsten dienen bestemd te worden voor een goed doel.

’s Avonds en op zaterdag worden  de auto’s onderhouden en opgeknapt door een enthousiaste groep familie en vrienden. Dit wordt gedaan in de werkplaats op Rivierdijk 642 te Hardinxveld-Giessendam.