Jaarverslag 2016

De eerste ritten dit jaar hebben we gereden op 28, 29 en 30 januari in de Belgische Ardennen. Er lag wat sneeuw bij aankomst maar de nacht van vrijdag op zaterdag heeft het de hele nacht gesneeuwd waardoor de zaterdag rit maar voor een klein gedeelte gereden is. Op verschillende plaatsen langs de route stonden WW2 monumenten. Bij deze monumenten was door de vereniging KTR bloemen neer gelegd.

De twee keer was een tocht op koningsdag. Traditioneel zijn we gestart in Dordrecht bij het verzorgingshuis ‘Het Parkhuis’. Hier hebben we eerst deelgenomen aan de aubade, waarna we een prachtige rit hebben gereden door de Alblasserwaardse polder. In verschillende plaatsen hebben we een versnapering gekregen en een staticshow gegeven.

Met de Pinksteren zijn we naar België geweest. Waar een groot evenement was met voertuigen en tanks van over heel Europa. Hier waren meerdere ritten georganiseerd. Verder was het een gezellig samen zijn. En hebben we genoten van alles wat er te zien en beleven was.

Vrijdagavond 3 juni was het weer feest voor de kinderen van de basisschool. Zij hadden op 4 mei een witte roos gelegd bij het oorlogsmonument op de Sluisweg in ons dorp. Met heel veel enthousiasme hebben ze een rondje gereden vanaf de Rivierdijk in Hardinxveld-Giessendam, richting Schelluinen en over Giessenburg weer terug.

De volgende dag zaterdag 4 juni was de 11e gehandicapte rit. Met 75 gasten met een beperking met hun ouders of begeleiders, broertjes en zusjes zijn we met 35 auto’s, begeleid door verkeersregelaars, naar het Da Vinci college gereden in Gorinchem. Hier was een fantastische lunch klaar gemaakt door de leerlingen van helpende welzijn. Daarna zijn we verder gereden naar Noordeloos. Hier hebben we op een boerderij wat te drinken gekregen. Ook konden we hier even gezellig met elkaar praten. Rond 16:00 uur waren we weer terug bij het begin punt waar we een ijsje kregen en alle gasten en chauffeurs een leuke attentie.

Ook aan het Brabant weekend hebben we deelgenomen, eind September. De routes waren mooi en afwisselend van verharde weg en zandpaden.

De Daf werd diverse keren uitgeleend, o.a. voor Adullam gehandicaptenzorg. Alle keren heeft het bijgedragen aan de opbrengst voor het goede doel.

Veel tijd werd besteed aan het onderhoud en restauratie. Het is en blijft een mooie hobby die we met familie en vrienden in stand kunnen houden.